Piftie de vită cu dressing de muștar
Piftia de vită cu dressing de muștar este o reinterpretare sofisticată a rețetei tradiționale de piftie.
Ingrediente
1 kg rasol de vită
500 g oase de vită sau de porc
3 l apă
2 morcovi
1 ceapă
5 căței de usturoi
2-3 foi de dafin
1 linguriță boabe de piper
1 legătură pătrunjel proaspăt
sare
Pentru sosul de muștar:
3 căței de usturoi
2 linguri muștar Dijon
50 ml ulei de măsline
1 lingură suc de lămâie
sare și piper
Mod de preparare
Speli carnea și oasele, și le pui pe foc într-o oală mare cu 3 litri apă rece.
Îndepărtezi spuma care se formează la suprafață și adaugi legumele întregi, usturoiul tăiat felii, foile de dafin, boabele de piper și sarea. Păstrezi câteva felii de usturoi pentru ornat. Lași totul să fiarbă la foc mic 3-4 ore, până când carnea este fiartă, iar supa se reduce și capătă o textură ușor lipicioasă.
Scoți carnea și legumele din oală. Tai carnea bucăți și o pui într-un bol. Strecori supa pentru a obține un lichid limpede.
Pe fundul formelor în care păstrezi piftia așezi frunze de pătrunjel proaspăt, felii de usturoi, adaugi carnea și torni peste ea supa strecurată.
Dai formele la frigider cel puțin 4-6 ore sau până când aspicul este complet întărit.
Prepari dressingul de muștar: zdrobești usturoiul, amesteci cu muștarul Dijon, uleiul, sucul de lămâie, sare și piper și omogenizezi .