Pilaf picant cu carne de miel

pilaf picant cu carne de miel jpeg

Carnea de miel nu este pegustul multora. Aşa că, o poţi înlocui cu carne de porc, dacă cea de miel nu este printre preferatele tale.

Ingrediente (4 porţii)

4-6 bucăţi carne de miel 200 g orez cu bobul lung 1 morcov mare 1 ceapă albă 1 căpăţână de usturoi 2 linguri ulei (sau grăsime) 1 l supă strecurată de legume praf de curry chimen măcinat 1 foaie de dafin sare piper pătrunjel verde

Mod de preparare

Se încinge uleiul (sau grăsimea) într-o cratiţă încăpătoare şi termorezistentă, se adaugă ceapa tocată mărunt şi căpăţâna de usturoi necurăţată de coajă, dar bine spălată şi zvântată, tăiată transversal pe jumătate. Se călesc împreună până se înmoaie ceapa, apoi se scoate usturoiul deoparte şi se adaugă bucăţile de carne. Se condimentează, după gust, cu sare, piper, praf de curry, chimen măcinat şi se lasă să se rumenească uşor pe toate părţile.

Se adaugă peste carne morcovul tăiat rondele, foaia de dafin, se acoperă cu jumătate din supa strecurată de legume (sau apă caldă) şi se lasă pe foc mic, circa

20 de minute până când carnea este bine pătrunsă.

Separat, se spală orezul în mai multe ape reci, se scurge bine şi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se potriveşte din nou gustul de sare, se completează cu restul de supă, încât să fie acoperite toate ingredientele, se pune capac şi se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute.

Când este gata, se lasă vasul acoperit, în cuptorul stins, încă 10 minute, pentru a se umfla bine boabele de orez. Se serveşte cald, garnisit cu frunze verzi de pătrunjel.