Piure de gulii cu bacon și parmezan

Piureul de gulii cu bacon și parmezan este o garnitură sofisticată sau chiar un fel principal ușor, numai bun pentru zilele când vrei ceva diferit, dar la fel de gustos ca mâncarea de acasă.

piure de gulii cu bacon si parmezan jpg

Ingrediente

600 g gulii

150 g cartofi

1 ceapă medie

2 căței usturoi

30 g unt

2 linguri ulei de măsline

1 l supă de legume sau apă fierbinte

100 ml smântână lichidă pentru gătit

80 g bacon

50 g parmezan ras

sare și piper

câteva fire de pătrunjel verde, pentru decor

Mod de preparare

Cureți guliile și cartofii, și îi tai cuburi. Tai ceapa mărunt și zdrobești usturoiul. Pui untul și uleiul de măsline într-o cratiță, călești ceapa și usturoiul până devin sticloase. Adaugi guliile și cartofii, și amesteci câteva minute.

Torni supa fierbinte peste legume, pui sare și piper, apoi fierbi 20–25 de minute, până ce legumele sunt fierte.

Mixezi cu blenderul până obții o cremă fină. Torni smântâna lichidă și mai fierbi 2–3 minute.

Între timp, prăjești baconul într-o tigaie fără ulei, până devine crocant. Împarți supa în boluri, presari parmezan ras, pui bacon crocant deasupra și decorezi cu pătrunjel verde.