Pizza turcească cu carne de oaie
Pentru această reţetă poşi folosi şi carne de vită dar pentru a fi autentică e mai indicat să o foloseşti pe cea de oaie. Este un fel de mâncare turcesc, savuros şi foarte săţios.
Ingrediente
Pentru aluat 250 g făină cernută 10 g drojdie uscată 1 linguriţă sare 150 ml apă 30 ml lapte
250 g carne de oaie sau vită, tocată
3 linguri ulei de măsline
2 cepe mărunt tăiate
1 legătură pătrunjel mărunt tăiat
1 roşie curăţată de coajă şi tăiată cuburi
sare şi piper, după gust
lămâie pentru servit
Preparare
Pentru aluat pui într-un castron drojdia, sarea şi apa. Amesteci timp de 3 minute după care pui făina şi o încorporezi. Acoperi aluatul şi-l laşi să crească 30 de minute. Între timp, prepari umplutura pentru care sotezi în ulei încins ceapa, pătrunjelul, carnea, sarea, roşia şi piperul. Amestecul trebuie să fie scăzut şi după ce carnea şi-a schimbat culoarea, stingi focul dar laşi tigaia pe aragaz încă 3 minute, amestecând din când în când. Împarţi aluatul în două părţi din care întinzi cu mâna două foi rotunde. Le acoperi cu un şervet umezit şi le laşi din nou să crească alte 30 de minute. Întinzi apoi fiecare foaie, tot cu mâna, o ungi cu un pic de lapte, pui umplutura şi dai la copt pentru 15 minute. O serveşti imediat cu zeamă de lămâie picurată deasupra.