Plăcinte cu carne tocată și varză

Plăcintele cu carne tocată și varză sunt bune atât calde, cât și reci. Trebuie sa le încerci!

placinte cu carne tocata si varza jpg

Ingrediente

500 g făină albă

250 ml apă călduță

1 linguriță zahăr

20 g drojdie proaspătă

1 linguriță sare

50 ml ulei

Pentru umplutură:

300 g carne tocată

2 cepe medii

30 ml ulei

300 g varză albă, tocată fin

sare

piper

1 linguriță boia dulce

1 linguriță cimbru uscat

Pentru uns:

1 ou semințe de susan

Mod de preparare

Dizolvi drojdia și zahărul în apa călduță și lași 10 minute până se activează.

Pui făina într-un bol mare, adaugi sarea și uleiul, și amesteci. Torni amestecul cu drojdie peste cel cu făină și frămânți până obții un aluat elastic. Lași la crescut o oră, acoperit.

Încingi uleiul într-o tigaie, pui ceapa și o călești 2-3 minute. Adaugi varza și gătești până se înmoaie. Pui carnea tocată, amesteci și gătești până nu mai e crudă. Adaugi sare, piper, boia și cimbru. Lași să se răcească.

Împarți aluatul în 8 bile egale, întinzi fiecare bilă într-un disc, pui umplutură în mijloc și strângi marginile. Așezi plăcintele pe o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut și presari semințe de susan. Coci în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute, până se rumenesc uniform.