Plăcinte cu carne tocată și varză
Plăcintele cu carne tocată și varză sunt bune atât calde, cât și reci. Trebuie sa le încerci!

Ingrediente
500 g făină albă
250 ml apă călduță
1 linguriță zahăr
20 g drojdie proaspătă
1 linguriță sare
50 ml ulei
Pentru umplutură:
300 g carne tocată
2 cepe medii
30 ml ulei
300 g varză albă, tocată fin
sare
piper
1 linguriță boia dulce
1 linguriță cimbru uscat
Pentru uns:
1 ou semințe de susan
Mod de preparare
Dizolvi drojdia și zahărul în apa călduță și lași 10 minute până se activează.
Pui făina într-un bol mare, adaugi sarea și uleiul, și amesteci. Torni amestecul cu drojdie peste cel cu făină și frămânți până obții un aluat elastic. Lași la crescut o oră, acoperit.
Încingi uleiul într-o tigaie, pui ceapa și o călești 2-3 minute. Adaugi varza și gătești până se înmoaie. Pui carnea tocată, amesteci și gătești până nu mai e crudă. Adaugi sare, piper, boia și cimbru. Lași să se răcească.
Împarți aluatul în 8 bile egale, întinzi fiecare bilă într-un disc, pui umplutură în mijloc și strângi marginile. Așezi plăcintele pe o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut și presari semințe de susan. Coci în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute, până se rumenesc uniform.


























