Porc la grătar cu dovlecei și salsa
Grătarul din carne de porc nu are comparaţie, mai ales dacă-l asezonezi cum trebuie.
Ingrediente
2 dovlecei
500 g mușchiuleț de porc
1 linguriță cimbru uscat
ulei
sare
piper
Pentru salsa:
2 legături pătrunjel
1 ardei iute mare
1 ceapă verde
3 căței de usturoi
1 ceapă albă
sare
frunze de busuioc, pentru decor
Ingrediente
Speli mușchiulețul, îl ștergi bine și îl feliezi în bucăți mai generoase de 3 cm.
Amesteci uleiul cu condimentele și ungi fiecare bucată de carne cu amestecul obținut. Pui fripturile pe grătarul încins și le rumenești după bunul plac.
Ștergi bine grătarul cu o perie pentru a-l pregăti pentru dovlecei. Speli dovleceii, îi tai rondele mai groase, presari puțină sare pe fiecare bucată și le pui pe ambele părți.
Într-o tigaie nonaderentă călești puțin ceapa tăiată mărunt cu usturoiul pisat. Când sunt puțin translucide, dai de pe foc, lași câteva minute la răcit și apoi le bagi într-un blender îmepreună cu pătrunjelul și ardeiul iute tocate. Completezi cu ulei și sare pentru a obține o salsa mai cremoasă.
Ungi bucățile de carne cu salsa și servești alături de dovlecei și frunze de busuioc.