Porc la grătar cu dovlecei și salsa

porc la gratar jpg

Grătarul din carne de porc nu are comparaţie, mai ales dacă-l asezonezi cum trebuie.

Ingrediente

2 dovlecei

500 g mușchiuleț de porc

1 linguriță cimbru uscat

ulei

sare

piper

Pentru salsa:

2 legături pătrunjel

1 ardei iute mare

1 ceapă verde

3 căței de usturoi

1 ceapă albă

sare

frunze de busuioc, pentru decor

Ingrediente

Speli mușchiulețul, îl ștergi bine și îl feliezi în bucăți mai generoase de 3 cm.

Amesteci uleiul cu condimentele și ungi fiecare bucată de carne cu amestecul obținut. Pui fripturile pe grătarul încins și le rumenești după bunul plac.

Ștergi bine grătarul cu o perie pentru a-l pregăti pentru dovlecei. Speli dovleceii, îi tai rondele mai groase, presari puțină sare pe fiecare bucată și le pui pe ambele părți.

Într-o tigaie nonaderentă călești puțin ceapa tăiată mărunt cu usturoiul pisat. Când sunt puțin translucide, dai de pe foc, lași câteva minute la răcit și apoi le bagi într-un blender îmepreună cu pătrunjelul și ardeiul iute tocate. Completezi cu ulei și sare pentru a obține o salsa mai cremoasă.

Ungi bucățile de carne cu salsa și servești alături de dovlecei și frunze de busuioc.