„Portofele“ cu carne. Un aperitiv perfect pentru orice masă
Aceste portofele cu carne sunt aperitivul perfect pentru orice masă. Le poţi servi cu sosuri picante sau cu usturoi, sau chiar le poţi schimba umplutura de carne. Fă-le vegetariene sau pline de brânză, este o reţetă cu care te poţi juca.;
Ingrediente petntru portofele cu carne
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în laptele cald, pe care-l torni peste făina cernută. Adaugi zahărul, sarea şi untul topit, apoi începi să frămânţi până când obţii un aluat moale, care nu se mai prinde de mâini. Îl acoperi şi-l laşi la crescut, într-un loc cald, până când îşi dublează volumul. Tai mărunt firele de ceapă şi le căleşti în uleiul încins, 2-3 minute, apoi adaugi carnea tocată. Ţii compoziţia pe foc până când se rumeneşte uşor carnea şi scade zeama lăsată, o dai deoparte şi o laşi la răcorit, apoi o amesteci cu oul şi cu smântâna. Întinzi o foaie din aluat pe care o tai în pătrate de aproximativ 7 cm. Pui în fiecare pătrat umplutură, le împătureşti şi le lipeşti marginile cu gălbenuş. Aşezi portofelele într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor până când se rumenesc.