Pui cu usturoi

Puiul cu usturoi este un preparat simplu, dar extrem de gustos, perfect pentru iubitorii aromelor intense.

pui cu usturoi jpg

Ingrediente

8 pulpe de pui

2 linguri sos de soia

1 lingură oțet de mere

1 ardei gras roșu

1 ceapă

1½ linguriță zahăr

zeama de la 1 lămâie

8 căței de usturoi, zdrobiți

8 frunze de dafin

piper boabe

¼ linguriță sare

piper

Mod de preparare

Încingi puțin ulei într-un vas antiaderent pentru prăjit, condimentezi puiul cu sare și piper și îl pui în uleiul încins. Când este rumenit bine, te asiguri că nu ai prea multă grăsime în tigaie. Dacă e nevoie, mai scurgi și lași doar puțină.

Separat, tai ardeiul gras în fâșii și ceapa în rondele subțiri și le adaugi în vasul în care ai gătit carnea. Amesteci 1 cană de apă cu sosul de soia, oțetul, zeama de lămâie și zahărul și torni în vas, peste carne și legume. Aduci la punctul de fierbere, apoi adaugi usturoiul, foile de dafin, piperul boabe, acoperi vasul cu un capac, reduci focul. Lași să fiarbă 30 de minute, apoi îndepărtezi capacul și frunzele de dafin, și mai lași să fiarbă 10 minute, până ce consistența sosului este mai cremoasă. Se servește cu orez.