Pui în sos cremos de smântână şi usturoi
Apetisant şi uşor de preparat, puiul în sos cremos de smântână şi usturoi este perfect pentru masa de prânz sau cină.
Ingrediente pentru pui în sos cremos de smântână şi usturoi
3 bucăţi piept de pui, tăiate fâşii
½ lingură boia
3 linguri unt
2 linguri usturoi, pisat
250 ml supă de pui
150 g smântână
50 g parmezan, ras
2 linguriţe zeamă de lămâie
½ linguriţă cimbru
sare
piper
Mod de preparare – Pui în sos cremos de smântână şi usturoi
Condimentezi puiul cu boia, sare şi piper, după gust. Topeşti jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie. Rumeneşti carnea 5-6 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.
Topeşti în tigaie untul rămas. Căleşti usturoiul 30 de secunde. Combini cu supa de pui, parmezanul, zeama de lămâie şi cimbrul. Potriveşti gustul cu sare şi piper. Laşi să dea uşor în clocot, apoi încorporezi smântâna. Amesteci constant până când sosul începe să se îngroaşe. Întorci puiul în tigaie şi îl stropeşti cu sos. Serveşti imediat.
Sursa https://www.momdot.com