Pui la grătar cu sparanghel

pui la gratar cu sparanghel jpg

Puiul la grătar cu sparanghel va fi delicios. Sparanghelul este recunoscut pentru proprietăţile pe care le are asupra sănătăţii.

Ingrediente

2 bucăți piept de pui

250 g sparanghel verde

3 linguri ulei de măsline

sucul de la 1 lămâie

2 căței de usturoi, mărunțiți

sare, piper

1 linguriță ierburi, pentru decor

1 felie lămâie, pentru decor

Mod de preparare

Pregătești marinata pentru pui: într-un bol, amesteci uleiul de măsline cu sucul de lămâie, usturoiul mărunțit, sarea și piperul. Împarți marinata în două părți egale. O parte o folosești mai târziu, pentru sparanghel.

Pui pieptul de pui într-o pungă de alimente și torni jumătate din marinată peste el. Acoperi și-l lași să se marineze în frigider 30 de minute sau chiar peste noapte. Înainte de a-l pune pe grătar, scoți puiul marinat din frigider și îl lași să ajungă la temperatura camerei.

Speli și cureți sparanghelul, tai partea fibroasă de la capăt și o arunci. Încingi grătarul, pui carnea pe grătar și o gătești 6-8 minute pe fiecare parte sau până când este complet făcută (timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea pieptului de pui). În timp ce puiul se gătește, poți așeza și sparanghelul pe grătar. Îl ungi cu cealaltă jumătate de marinată și îl lași 4-5 minute, întorcându-l ocazional, până când devine fraged și începe să se rumenească ușor. Stropești cu lămâie, pentru un gust proaspăt și ușor acidulat.