Pui picant cu lămâie şi usturoi

Pui picant cu lamaie si usturoi jpeg

Îţi prezentăm un preparat delicios cu pui, care este îmbogăţit cu multe condimente. Dacă îţi plac preparatele picante, atunci pregăteşte acest pui picant cu lămâie şi usturoi alături de o garnitură de orez sau alături de legumele tale preferate.

Pui picant cu lămâie şi usturoi - Ingrediente

1 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper negru 1/4 linguriţă piper cayenne 1 praf de boia de ardei 1/4 linguriţă usturoi pudră 1/8 linguriţă ceapă pudră 1/4 linguriţă cimbru uscat 1/4 linguriţă pătrunjel uscat 4 bucăţi de piept de pui fără os şi fără piele, tăiat jumătăţi 2 linguri de unt 1 lingură de ulei de măsline 2 linguriţe usturoi pudră 2 linguri suc de lămâie

Pui picant cu lămâie şi usturoi - Mod de preparare

Amesteci într-un bol mic sarea, piperul negru şi cayenne, boiaua de ardei, usturoiul pudră, ceapa pudră, cimbrul şi pătrunjelul. Presari acest amestec cu generozitate, pe ambele părţi al bucăţilor de piept de pui.

Încingi untul şi uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Sotezi pieptul de pui până când se rumeneşte, aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Presari 2 linguriţe de usturoi pudră peste carne şi storci puţină zeamă de lămâie (3 linguri). Prăjeşti în tigaie 5 minute, amestecând frecvent pentru a acoperi uniform carnea cu sosul.

Pont: Dacă ţi-a plăcut reţeta de pui picant cu lămâie şi usturoi, poţi folosi folie de aluminiu pentru a păstra carnea fragedă şi pentru a se prăji uniform.

Sursa: allrecipes.com.