Pulpă de miel cu sos de mentă

Pulpa de miel cu sos de mentă este un preparat rafinat, ideal pentru mesele festive sau cine speciale.

pulpa de miel cu sos de menta jpg

Ingrediente

1 pulpă de miel cu os

3 linguri pesmet

1 legătură ceapă verde

1 legătură usturoi verde

sare

piper

1 crenguță de rozmarin

3-4 frunze de mentă

4 linguri ulei

Pentru sosul de mentă

1 legătură mentă

3 linguri oțet de mere

1 lingură ulei

1 linguriță zahăr brun

Mod de preparare

Speli pulpa, o usuci, o acoperi cu folie alimentară, o dai cu sare și cu piper, după gust, o rulezi și o legi.

Încingi uleiul și o prăjești câteva minute pe toate părțile, cât să se rumenească puțin. Răstorni pulpa într-o tavă, torni puțină apă opărită în tavă, pui rozmarinul și câteva frunze de mentă, o acoperi cu hârtie de copt și o dai la cuptor aproximativ o oră, la foc potrivit. O scoți, îndepărtezi hârtia și o mai lași să se rumenească. O stropești cu sosul format în tavă.

Pentru sosul de mentă, scoți frunzele de pe tulpină, le speli bine și le usuci, apoi le pui într-un mojar și le zdrobești. Adaugi zahărul, amesteci bine, apoi oțetul în fir subțire și omogenizezi. Trebuie să obții un sos fin.

Servești friptura cu garnitura preferată, cu sosul de mentă și decorată după imaginație.