Pulpă de porc la cuptor cu prune uscate
Acest preparat este ideal pentru un prânz deosebit, aducând un contrast minunat între carnea fragedă și dulceața subtilă a prunelor uscate.

Ingrediente
1 kg pulpă
sare
5-6 căței de usturoi
piper
cimbru
câteva crenguțe de rozmarin
boia dulce
boia iute
300 ml vin roșu, sec
200 g prune uscate, fără sâmburi
fasole verde
Mod de preparare
Tai carnea într-o felie mai mare, o bați și o dai cu sare, cu piper, cu boia, după gust, pe ambele părți. Freci în mojar usturoiul cu cimbrul și cu rozmarinul, torni uleiul în fir subțire și omogenizezi. Ungi carnea cu acest amestec, o rulezi și o legi cu sfoară de bucătărie.
Așezi într-o tavă de aragaz prunele, pui peste ele carnea, torni o cană cu apă fierbine, acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul încins aproximativ o oră.
Scoți folia, torni vinul și o mai lași încă 30 de minute. O încerci să vezi dacă este bine pătrunsă și o scoți atunci când este rumenită uniform. O stropești cu sosul din tavă.
Servești friptura alături de prune și de fasole verde gătită la aburi.