Pulpă de porc la cuptor cu prune uscate

Acest preparat este ideal pentru un prânz deosebit, aducând un contrast minunat între carnea fragedă și dulceața subtilă a prunelor uscate.

pulpa de porc la cuptor cu prune uscate jpg

Ingrediente

1 kg pulpă

sare

5-6 căței de usturoi

piper

cimbru

câteva crenguțe de rozmarin

boia dulce

boia iute

300 ml vin roșu, sec

200 g prune uscate, fără sâmburi

fasole verde

Mod de preparare

Tai carnea într-o felie mai mare, o bați și o dai cu sare, cu piper, cu boia, după gust, pe ambele părți. Freci în mojar usturoiul cu cimbrul și cu rozmarinul, torni uleiul în fir subțire și omogenizezi. Ungi carnea cu acest amestec, o rulezi și o legi cu sfoară de bucătărie.

Așezi într-o tavă de aragaz prunele, pui peste ele carnea, torni o cană cu apă fierbine, acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul încins aproximativ o oră.

Scoți folia, torni vinul și o mai lași încă 30 de minute. O încerci să vezi dacă este bine pătrunsă și o scoți atunci când este rumenită uniform. O stropești cu sosul din tavă.

Servești friptura alături de prune și de fasole verde gătită la aburi.