Pulpe de pui în stil indian

pulpe de pui in stil indian jpg

Iute dar apetisant, picant dar aromat. Aşa ar putea fi descris în câteva cuvinte acest fel de mâncare.

Ingrediente

700 g ciocănele de pui

1 lingură boabe coriandru

1 lingură semințe de chimen

4 căței de usturoi

1 linguriță boia iute

5-6 boabe piper

1 lingură pastă de tomate

½ linguriță scorțișoară măcinată

2 linguri ulei de măsline

½ linguriță coajă de lămâie rasă

sare

Mod de preparare

Încălzești într-o tigaie fără grăsime coriandrul, chimenul și piperul, apoi le pisezi, le amesteci cu scorțișoara, boiaua, usturoiul zdrobit și coaja de lămâie. Adaugi peste condimente o lingură de ulei, pasta de tomate și omogenizezi.

Sărezi pulpele de pui, le ungi cu pasta de condimente, le așezi într-un castron și le lași 15 minute la rece.

Prăjești carnea într-o tigaie unsă cu o lingură cu ulei, până ce copanele se rumenesc uniform. Le servești calde, cu muștar.