Pulpe de pui în stil indian
Iute dar apetisant, picant dar aromat. Aşa ar putea fi descris în câteva cuvinte acest fel de mâncare.
Ingrediente
700 g ciocănele de pui
1 lingură boabe coriandru
1 lingură semințe de chimen
4 căței de usturoi
1 linguriță boia iute
5-6 boabe piper
1 lingură pastă de tomate
½ linguriță scorțișoară măcinată
2 linguri ulei de măsline
½ linguriță coajă de lămâie rasă
sare
Mod de preparare
Încălzești într-o tigaie fără grăsime coriandrul, chimenul și piperul, apoi le pisezi, le amesteci cu scorțișoara, boiaua, usturoiul zdrobit și coaja de lămâie. Adaugi peste condimente o lingură de ulei, pasta de tomate și omogenizezi.
Sărezi pulpele de pui, le ungi cu pasta de condimente, le așezi într-un castron și le lași 15 minute la rece.
Prăjești carnea într-o tigaie unsă cu o lingură cu ulei, până ce copanele se rumenesc uniform. Le servești calde, cu muștar.