Pulpe de pui prăjite. Reţetă jamaicană
Pui foarte condimentat, aromat şi foarte gustos pregătit după o reţetă jamaicană!
Ingrediente
1 pui tăiat în 10 bucăţele 1 linguriţă sare ¾ linguriţă boia dulce 2-3 linguriţe sos iute 2 linguriţe usturoi pisat 1 linguriţă ghimbir pisat 1 linguriţă piper alb 1 linguriţă pudră curry 2-3 linguriţe cimbru
Pentru învelişul puiului
1½ cană făină
1⁄2 cană amidon de porumb
1 linguriţă praf de copt
1 lingură boia dulce
¾ linguriţă sare
1 lingură pudră de usturoi
1 lingură pudră de ceapă
1 linguriţă cayenne
1-1/2 linguri ierburi uscate (cimbru, oregano, pătrunjel)
1 cană lapte
Mod de preparare
Aşezi bucăţile de pui într-un vas. Apoi, îl asezonezi cu sare şi toate celelalte ingrediente pentru marinată: boia, usturoi, ghimbir, piper alb, curry, sosul iute şi cimbrul. Amesteci bine până se acoperă bine. Acoperi vasul şi dai la frigider pentru o oră sau peste noapte. Torni o cană de lapte în marinată.
Într-un vas mare, amesteci făina, amidonul, praf de copt, sare, boia, pudra de usturoi şi cea de ceapă, cayenne, ierburi şi piper alb. Când e gata de prăjit, adaugi 2 linguri de lapte peste amestecul de făină, şi frămânţi. Dai puiul prin amestecul de făină şi scuturi pentru a elimina excesul de făină. Poţi folosi o pungă care se închide ermetic. Dai deoparte 15 minute.
Încingi uleiul într-o tigaie. Aşezi bucăţile de pui în uleiul încins. Nu-l pune pe tot odată! Lasă bucăţile de pui la prăjit până devin arămii pe ambele părţi, iar carnea este pătrunsă. Carnea este făcută atunci când nu mai este roz. Scoţi bucăţile de pui pe un şervet absorbant. Şi laşi deoparte 10 minute înainte să le serveşti.
sursa: http://www.africanbites.com/