Reţeta de miercuri: Friptură ţărănească
![friptura taraneasca carne jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-2/2743286c-0b8b-4bd1-a5cf-2a19f9ec98ae/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Gurmand şi boem, jurnalistul Constantin Bacalbaşa scria, la începutul anilor 30, una dintre cele mai interesante cărţi de bucate interbelice – „Dictatura gastronomică”. Iată cum recomanda el să se pregătească o delicioasă FRIPTURĂ ŢĂRĂNEASCĂ:
Înfierbântă într-o cratiţă o lingură de untură sau untură de porc, apoi aşterne 4 felii de muşchi de porc. Nu acoperi cratiţa. Timp de 12 minute, rumeneşte-le pe amândouă părţile. Fă să scadă focul şi mai pâlpâie vreo 20 de minute. O farfurie încălzită freac-o cu un căţel de usturoi. Apoi amestecă...citeşte continuarea pe Antena Satelor