Roşii umplute cu pui şi spaghete
Combinaţia din acest preparat este mai puţin întâlnită, dar asta nu înseamnă că este mai puţin gustoasă. Ba din contră!
Ce ai nevoie
250 g spaghete 1 lingură ulei de măsline 12 roşii mai mari (circa 1.200 g) 200 g piept de pui 120 g dovlecei 2 căţei usturoi 2 linguri ulei de floarea-soarelui 150 g brânză tare 2 linguri smântână 2 gălbenuşuri sare piper 2 fire ceapă verde pentru decor
Cum se prepară
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se scurg, se spală sub jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se amestecă cu uleiul de măsline. La roşii, se taie capace şi puţin din partea de jos. Se scoate miezul, se presară cu sare şi piper, după gust, şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu ulei. Carnea şi dovleceii curăţaţi se taie cubuleţe, iar usturoiul se toacă mărunt.
Se încinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie, se adaugă carnea, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să se rumenească. Se adaugă dovleceii, usturoiul şi se mai lasă cinci minute. Se pun spaghetele, se amestecă bine şi se umplu roşiile scobite.
Se rade brânza şi se amestecă cu smântâna şi gălbenuşurile. Se introduc roşiile umplute în cuptorul preîncălzit şi se coc, la foc mic, 20 de minute. Se scot, se toarnă crema de brânză peste umplutură şi se mai introduc la cuptor pentru alte 10 minute. Se servesc calde, presărate cu ceapă verde tocată mărunt.