Roșii umplute cu salată de ton
Roșiile umplute cu salată de ton sunt aspectuoase și se pregătesc rapid.

Ingrediente
8 roșii mari, bine coapte
1 ardei gras, roșu
1 ceapă roșie mică
2 linguri porumb fiert
200 g ton în conservă
½ castravete
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
frunze de pătrunjel
proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Speli roșiile și tai un căpăcel în partea superioară. Cu o linguriță, scoți miezul, fără să rupi pereții oșiei. Presari puțină sare în interior, apoi le așezi cu gura în jos pe un ervețel, ca să se scurgă sucul.
Scurgi tonul de lichid și-l sfărâmi ușor cu o furculiță într-un bol. Cureți și tai mărunt ardeiul, castravetele și ceapa roșie. Adaugi legumele peste ton, împreună cu porumbul, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Potrivești de sare și piper, apoi amesteci bine compoziția.
Umpli fiecare roșie cu salatã de ton și legume.
Așezi pe un platou, decorezi cu frunze de busuioc proaspăt și, dacă dorești, stropești ușor cu puțin ulei de măsline.