Ruladă cu cârnaţi

1366370876 601rulada 20cu 20carnati jpeg

Poate părea o reţetă puţin pretenţioasă, dar nu este deloc aşa. Te vei convinge chiar singur dacă o vei prepara.

Ingrediente

500 g piept de porc

400 g cârnaţi de casă

1 varză murată

2 gogoşari muraţi

coriandru

sare

piper

Mod de preparare

Tai pieptul de porc în bucăţi dreptunghiulare, le baţi uşor cu ciocanul de şniţele pentru a le netezi, fără a le subţia şi le condimentezi, după gust, cu piper. Pe fiecare bucată de carne aşezi câte o foaie de varză murată şi câteva felii de gogoşari. Apoi aşezi câte un cârnat de casă, rulezi bucata de carne cu umplu tura în interior şi legi rulourile obţi nute cu aţă. Aşezi rulourile în tavă, pe un pat de varză murată tăiată bucăţele şi şuviţe de gogoşari şi presari coriandru. După ce s-au copt, torni peste rulouri supa de legume şi vinul, apoi introduci tava la cuptor, stropind din când în când rulourile cu sosul din tavă, le scoţi aţele, le tai felii şi le serveşti garnisite cu varza călită.