Ruladă cu pui şi legume
Preparate alese în aluaturi diverse sau cum să faci cea mai bună ruladă cu pui şi legume.
Ingrediente pentru ruladă cu pui şi legume
Pentru aluat 250 g făină 1 gălbenuş 125 g unt sare apă
4 piepţi de pui dezosaţi şi fără pieliţe
2 ardei graşi roşii
1 fir de praz
3 căţei usturoi, pisaţi
1 ceapă, tocată
3 linguri bulion
1 mână frunze busuioc
1 linguriţă cimbru uscat
150 g seminţe de floarea-soarelui
1 legătură pătrunjel
ulei pentru prăjit
2 linguri unt
100 g caşcaval
sare
piper
Mod de preparare pentru ruladă cu pui şi legume
Freci untul cu făina, adaugi gălbenuşul, sarea şi câte puţină apă, şi frămânţi un aluat de consistenţă potrivită. Laşi la rece 30 de minute. Încingi ulei într-o tigaie, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat. Cureţi ardeii de seminţe şi de cotoare şi îi tai cubuleţe. Speli bine şi tai prazul rondele subţiri. Pui bulionul în tigaie, laşi 2-3 minute pe foc, adaugi puiul spălat şi tăiat bucăţele, ardeii, prazul, busuiocul, cimbrul şi 100 de grame din seminţele de floarea-soarelui. Amesteci bine şi laşi pe foc 15-20 de minute. Potriveşti de sare şi piper.
Întinzi aluatul în foaie subţire, aşezi caşcavalul tăiat feliuţe şi pui compoziţia peste care presari pătrunjelul verde tocat. Rulezi strâns, aşezi rulada într-o formă de chec unsă cu ulei, înţepi cu furculiţa din loc în loc şi laşi la cuptor 45 de minute. Rulada cu pui şi legume o serveşti ornată cu restul de seminţe de floarea-soarelui.
sursa foto: Profimedia