Ruladă de curcan
Nu există carne mai uşoară şi mai delicioasă , decât cea de curcan. Îţi recomandăm o reţetă inedită de ruladă de curcan.
Ingrediente
1 piept curcan mare
350 g brânză proaspătă de capră
60 g unt
3 căței de usturoi
1 linguriță cimbru mărunțit
1 linguriță rozmarin
sare, piper
Mod de preparare
Tai pieptul de curcan pe jumătate, fără a-l desface de tot. Așezi pe masă o bucată de folie alimentară și bați pieptul pentru a-l frăgezi, dar nu foarte subțire, pentru că se va usca în cuptor. Îl condimentezi cu sare și piper.
Într-un castron, pui brânza și o amesteci până devine cremoasă. Adaugi usturoiul pisat, cimbru, rozmarin, sare și piper. Amesteci până se omogenizează toate ingredientele.
Umpli pieptul de curcan cu umplutura de brânză și o întinzi, cam până la 1 cm de margine. Înainte să rulezi, îndoi părțile laterale ale pieptului peste umplutură, astfel încât să sigilezi rulada ca să nu se împrăștie brânza.
Rulezi carnea și o legi cu sfoară să nu se desfacă. O așezi în tavă, iar dea supra pui untul tăiat felii, pentru a preveni uscarea cărnii.
Învelești tava în hârtie pentru copt și o bagi la cuptor, la foc mediu, o oră. Dai hârtia la o parte și mai ții pieptul încă 30 de minute pentru a se rumeni.