Ruladă de curcan cu bacon

Rulada de curcan cu bacon este un preparat delicios, potrivit pentru o masă festivă sau o cină specială. Baconul adaugă savoare și suculență, completând perfect carnea slabă de curcan.

rulada de curcan cu bacon jpg

Ingrediente

500 g piept de curcan

3 linguri unt

1 ceapă tocată

6-7 căţei de usturoi, mărunţit

100 g crutoane

sare

piper

150 g șuncă presată, tăiată cubuleţe

Mod de preparare

Tai pieptul de curcan pe jumătate, având grijă să obții o felie lată. O baţi cu ciocanul de şniţele şi o condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu, adaugi ceapa şi usturoiul, sare şi piper, după gust şi le căleşti câteva minute, până devin sticloase. Adaugi crutoane le, amesteci, apoi laşi compoziţia să se răcească.

Aşezi feliile de bacon una lângă alta şi peste ele pui felia de piept de curcan peste care întinzi compoziţia călită. Aşezi cubuleţele de şuncă, presari caşcavalul ras şi îl rulezi strâns împreună cu feliile de bacon. Ai grijă ca să fie învelită uniform. Fixezi totul cu sfoară de bucătărie.

Pui rulada într-o tavă de cuptor, torni supa de pui, o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins, până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Dai folia la o parte şi mai ţii până când se rumeneşte uniform. Când e gata, o laşi să se răcească, o ornezi festiv şi o feliezi înainte de a o servi.