Ruladă de curcan cu praz şi ciuperci

rualada de curcan cu ciuperci si praz jpeg

Carnea de curcan este deseori recomandată în meniuri. Iată un fel de mâncare apetisant

Ingrediente (4 porţii)

600 g piept de curcan 200 g ciuperci 1 fir de praz (partea albă) ½ ardei gras 1 lingură pesmet boia de ardei dulce 1 linguriţă amestec de oregano, măghiran şi cimbru 4 linguri ulei de măsline sare piper

Mod de preparare

Tai pieptul de curcan pe orizontală, fără a despărţi cele două felii şi pentru a obţine un dreptunghi. Baţi carnea uşor cu ciocanul de şniţele, pentru a o subţia puţin şi a o netezi. Pudrezi cu sare şi piper, după gust, apoi o împachetezi şi o laşi la frigider circa 30 de minute să se frăgezească.

Între timp, tai prazul rondele subţiri, ardeiul cubuleţe şi ciupercile felii. Le căleşti în ulei bine încins până scade zeama lăsată de ciuperci, condimentezi cu ierburi aromate, boia, sare şi piper, după gust, adaugi pesmetul, amesteci şi laşi deoparte să se răcească.

Aşezi o folie de aluminiu pe planşetă, o ungi cu ulei şi aşezi peste ea bucata de carne, peste care întinzi umplutura preparată. Rulezi cât mai strâns, stropeşti cu ulei, condimentezi cu sare şi piper, apoi rulezi şi folia de aluminiu, sigilând-o bine la capete. Aşezi rulada într-o tavă la cuptor pentru circa 45 de minute. Scoţi rulada din cuptor, o ungi deasupra cu puţin ulei cu boia de ardei dulce şi o laşi să se rumenească încă 10-15 minute.