Ruladă de porc cu caise şi caşcaval

rulada de porc cu caise si cascaval jpeg

Meniul de la acest sfârşit de săptămână poate fi întregit cu această ruladă de porc cu caise şi caşcaval.

Ingrediente (4 porţii)

600 g pulpă de porc 200 g caise uscate 1 felie de ţelină 150 g caşcaval 50 g alune 50 g unt 400 ml supă de carne 200 ml vin alb sec 50 ml coniac frunze de busuioc verde nucşoară rasă sare piper

Mod de preparare

Tai bucata de carne pe orizontală, fără a o desprinde de tot, în aşa fel încât să se obţină un dreptunghi. O baţi uşor cu ciocanul de şniţele pentru a o subţia şi netezi. O presari cu sare, piper, nucşoară rasă, după gust, o rulezi şi o laşi la frigider circa 30 de minute, să se frăgezească şi să se condimenteze.

Întinzi bucata de carne pe planşetă, aşezi câteva frunze de busuioc pe suprafaţa ei, adaugi pe una dintre laturile mari ale dreptunghiului caisele tăiate bucăţi (care au fost în prealabil hidratate în apă caldă şi apoi scurse), continui cu alunele zdrobite, cubuleţe de ţelină şi de caşcaval. Rulezi carnea cât mai strâns, o legi cu aţă şi o aşezi într-o tavă unsă cu unt.

Adaugi în tavă supa de carne strecurată, untul, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. Scoţi folia de aluminiu, torni în tavă vinul şi coniacul şi introduci din nou în cuptor pentru 25-30 de minute. Din când în când, stropeşti rulada cu sosul din tavă pentru a se rumeni frumos. Când carnea este bine pătrunsă, opreşti focul şi o laşi să se răcorească în cuptor, apoi o tai felii şi o serveşti cu diferite garnituri.