Ruladă din pulpă de miel
Fie pentru Paşte, fie pentru o ocazie specială poţi pregăti această ruladă pulpă de miel.
Ingrediente
1 pulpă miel dezosată
3 linguri pesmet
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
sare
piper
1 crenguță rozmarin
3-4 frunze mentă
4 linguri ulei
1 kg cartofi, curățați și tăiați
Mod de preparare
Speli pulpa, o usuci, apoi o bați cu ciocanul de șnițele, acoperită cu folie alimentară.
Speli ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le călești câteva minute într-o lingură de ulei, cu sare și cu piper, după gust. Le ții câteva minute, amestecând continuu, dai de pe foc și adaugi pesmetul. Omogenizezi. Întinzi umplutura pe toată suprafața cărnii, o rulezi și o legi cu sfoară de bucătărie.
Încingi 2 linguri de ulei în tigaia în care ai călit ceapa și usturoiul și o prăjești câteva minute pe toate părțile, ca să sigilezi sucurile.
Răstorni pulpa într-o tavă, pui rozmarinul și câteva frunze de mentă, o acoperi cu folie sau cu un capac și o dai la cuptor aproximativ o oră.
Pentru garnitură, fierbi ușor cartofii, apoi îi așezi într-o tavă în care întinzi hârtie de copt, torni uleiul rămas, îi dai cu sare și cu piper, îi amesteci, îi întinzi într-un strat și îi coci până ce se rumenesc.
Servești friptura cu garnitură de cartofi și cu salata ta preferată.