Ruladă din pulpă de miel

rulada din pulpa de miel jpg

Fie pentru Paşte, fie pentru o ocazie specială poţi pregăti această ruladă pulpă de miel.

Ingrediente

1 pulpă miel dezosată

3 linguri pesmet

1 legătură ceapă verde

1 legătură usturoi verde

sare

piper

1 crenguță rozmarin

3-4 frunze mentă

4 linguri ulei

1 kg cartofi, curățați și tăiați

Mod de preparare

Speli pulpa, o usuci, apoi o bați cu ciocanul de șnițele, acoperită cu folie alimentară.

Speli ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le călești câteva minute într-o lingură de ulei, cu sare și cu piper, după gust. Le ții câteva minute, amestecând continuu, dai de pe foc și adaugi pesmetul. Omogenizezi. Întinzi umplutura pe toată suprafața cărnii, o rulezi și o legi cu sfoară de bucătărie.

Încingi 2 linguri de ulei în tigaia în care ai călit ceapa și usturoiul și o prăjești câteva minute pe toate părțile, ca să sigilezi sucurile.

Răstorni pulpa într-o tavă, pui rozmarinul și câteva frunze de mentă, o acoperi cu folie sau cu un capac și o dai la cuptor aproximativ o oră.

Pentru garnitură, fierbi ușor cartofii, apoi îi așezi într-o tavă în care întinzi hârtie de copt, torni uleiul rămas, îi dai cu sare și cu piper, îi amesteci, îi întinzi într-un strat și îi coci până ce se rumenesc.

Servești friptura cu garnitură de cartofi și cu salata ta preferată.