Rulouri cu vinete, dovlecei, şuncă şi caşcaval
Rumeneşte nişte dovlecei şi vinete şi transformă-l într-un aperitiv delicios.
Ingrediente
2 dovlecei mici (circa 400 g) 1 vânătă mică (circa 200 g) 3 fire ceapă verde 200 g brânză de vaci 100 g parmezan ras 200 g şuncă felii subţiri 3 roşii 5 linguri ulei de măsline 3 rămurele cimbru piper alb sare
Mod de preparare
Se spală dovleceii şi vânăta şi se taie, pe lung, felii cât se poate de subţiri. Se frig pe ambele părţi într-o tigaie de teflon neunsă şi se condimentează cu sare, după gust.
Ceapa se toacă mărunt, după care se amestecă cu brânza şi cu parmezanul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Feliile de şuncă se taie pe lung aproximativ cât lăţimea feliei de vânătă.
Pe o tavă se aşază feliile de dovlecel, se pun deasupra cele de vinete şi apoi cele de şuncă. Se adaugă brânză şi se rulează cât se poate de strâns. Se pun la frigider până în momentul servirii.
Roşiile se spală, se curăţă de seminţe, se taie cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Se adaugă uleiul de măsline, frunze de cimbru şi sare, după gust, şi se amestecă bine. Se servesc cu rulourile de vinete, alături de o felie de pâine prăjită.
sursa foto: ImageFood