Rulouri de piept de pui
Dacă carne de pui prin frigider ori congelator poţi încerca să pregăteşti aceste rulouri.
Ingrediente pentru rulouri de piept de pui
1 piept de pui
1 mână mazăre
400 g caşcaval
4 ouă
100 ml vin alb sec
200 ml apă
4-5 cartofi
pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare pentru rulouri de piept de pui
Speli şi filetezi pieptul de pui. Acoperi fiecare felie de carne cu folie alimentară şi o baţi. Tai caşcavalul cubuleţe. Baţi ouăle ca pentru omletă, pui mazărea, caşcavalul şi adaugi sare şi piper, dacă e cazul. Condimentezi pe ambele părţi feliile de carne şi întinzi pe fiecare câte puţin din compoziţia cu ou. La final, rulezi feliile cât mai strâns, ca să nu rămână goluri. Legi cu sfoară sau prinzi cu o scobitoare fiecare rulou. Le aşezi într-o tavă, le adaugi apă şi vin alb, după care le acoperi cu folie de aluminiu şi le dai la cuptor.
Cureţi cartofii şi-i tai cubuleţe. După 30 de minute de copt, dai deoparte folia şi stropeşti rulourile cu zeama din tavă, apoi le alături cartofii. Mai laşi la cuptor încă o jumătate de oră şi presari pătrunjel.