Salată caldă cu ficat

Salata caldă cu ficat este o salată consistentă, ideală ca fel principal ușor sau cină rapidă, trebuie sa o încerci.

salaa calda cu ficat jpg

Ingrediete

500 g ficat curățat

1 lingură oțet balsamic

2 linguri ulei, pentru prăjit

1 ardei iute

piper, după gust

1 ceapă roșie tăiată julien

2 căței de usturoi, tocați fin

sare

pătrunjel verde tocat

ardei iute, pentru decor

1 linguriță cimbru uscat

Mod de preparare

Cureți ficatul de pielițe, îl speli și-l ștergi bine cu hârtie absorbantă. Încingi uleiul într-o tigaie mare și-l prăjești la foc mediu 6-7 minute, întorcându-l pe toate părțile până capătă crustă. Scoți și lași deoparte.

Adaugi ceapa, usturoiul și ardeiul iute tocat în aceeași tigaie. Călești 5-6 minute până se înmoaie ușor.

Pui înapoi ficatul în tigaie, condimentezi cu sare, piper, cimbru și stropești cu oțet. Amesteci ușor și mai lași pe foc încă 2-3 minute. Presari pătrunjelul tocat și câteva rondele de ardei, și servești imediat.