Salată de avocado cu somon afumat
Vrei să pregăteşti o salată uşoară dar săţioasă? Încearcă reţeta cu somon afumat şi avocado.
Ingrediente
2 avocado
100 g somon afumat, tăiat fâșii
150 g cremă de brânză
1 ceapă roșie, mică
zeamă de lămâie
sare și piper
Mod de preparare
Tai avocado pe jumătate, îndepărtezi sâmburele și scoți pulpa cu o lingură, apoi o pui într-un bol și adaugi puțină zeamă de lămâie, pentru a preveni oxidarea și pentru a menține culoarea verde.
Într-un alt bol, amesteci crema de brânză cu ceapa roșie tocată, cu puțină sare și piper.
În pahare transparente, începi să stratifici ingredientele: începi cu un strat de cremă de avocado, adaugi un strat de cremă de brânză, un alt strat de avocado, iar deasupra bucățile de somon afumat. Repeți straturile în funcție de dimensiunea paharelor. Lași la frigider cel puțin 30 de minute înainte de a le servi.