Salată de cartofi şi şuncă
Iată cum o salată banală de cartofi poate deveni un adevărat deliciu dacă îi mai adaugi nişte şuncă şi smântână.
Dificultate mică Preparare 40' Pentru 4 porţii
Ingrediente
500 g cartofi noi potriviţi
150 g şuncă afumată
3 linguri smântână
1 linguriţă muştar
1 lingură mărar tocat fin
3-4 codiţe de ceapă verde
1 lingură pătrunjel verde tocat
1 căţel de usturoi
2 roşii mici
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi cu grijă cartofii de coajă, îi speli sub jet de apă rece şi îi fierbi circa 15 minute în apă cu sare. Îi scurgi, îi tai felii şi îi aşezi într-o salatieră.
Separat, rumeneşti uşor şunca tăiată cubuleţe, o scurgi de grăsime şi o adaugi peste cartofi. Adaugi codiţele de ceapă tăiate rondele fine şi amesteci uşor.
Separat, amesteci smântâna cu o linguriţă de muştar, mărarul şi pătrunjelul verde, usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust. Cu dressingul obţinut asezonezi salata. O laşi să stea la rece circa 30 de minute, înainte de a fi servită, pentru a se întrepătrunde aromele.
Serveşti salata decorată cu roşii curăţate de seminţe şi tăiate cubuleţe.
sursa foto: StockFood