Salată de dovlecei cu pui - Reţeta de vară
În serile de vară, e normal să îţi doreşti să petreci mai mult timp pe afară şi mai puţin timp în bucătărie. Această salată rapidă şi sănătoasă este soluţia perfectă pentru tine.
Ingrediente
60 ml + 1 lingură ulei 60 ml zeamă de lămâie sare grunjoasă piper negru măcinat 570 g dovlecei, tăiaţi felii subţiri 450 g piept de pui dezosat, fără piele 1 legătură spanac tocat (aprox. 230 g) 1/2 ceapă roşie, tăiată julien 100 g nuci pecan, tocate 25 g parmezan ras mentă tocată, după gust
Mod de preparare
Într-un vas mare, amesteci 60 ml ulei cu zeama de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi dovleceii, amesteci ca să se acopere şi îi laşi să se marineze cât timp pregăteşti carnea de pui.
Într-o tigaie mare, încingi o lingură de ulei la foc mediu. Condimentezi pieptul de pui cu sare şi piper. Îl ţii pe foc, până se rumeneşte, aproximativ 7 minute, pe fiecare parte. Îl scoţi din tigaie şi îl tai felii subţiri.
Amesteci pieptul de pui feliat cu compoziţia de dovlecei, cu spanacul tocat, ceapa, nucile pecan, parmezanul şi menta. Serveşti salata imediat.
Sursa + foto: www.marthastewart.com