Salată exotică

Iată o rețetă care îmbină gustul bogat cu un aport caloric redus.

salata exotica jpg

Ingrediente

4 ouă

100 g baby spanac

50 g rucola

500 g piept de pui dezosat, fără piele

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

boia dulce

1 mango copt

60 g nuci

1 avocado mare

100 g brânză feta

1 lingură zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Condimentezi pieptul de pui cu sare, piper și boia dulce. Îl ungi cu ulei de măsline.

Încălzești o tigaie grill și coci pieptul de pui 6–8 minute pe fiecare parte, până când e bine făcut. Lași carnea să se odihnească 5 minute, apoi o tai felii subțiri. Cureți mangoul și avocadoul, le tai felii și rupi nucile bucăți mari.

Combini într-un bol mare spanacul cu rucola, adaugi feliile de mango, avocado și piept de pui. Presari nucile și brânza feta fărâmată. Stropești cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Amesteci ușor salata chiar înainte de servire.