Salată exotică
Iată o rețetă care îmbină gustul bogat cu un aport caloric redus.

Ingrediente
4 ouă
100 g baby spanac
50 g rucola
500 g piept de pui dezosat, fără piele
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
boia dulce
1 mango copt
60 g nuci
1 avocado mare
100 g brânză feta
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Condimentezi pieptul de pui cu sare, piper și boia dulce. Îl ungi cu ulei de măsline.
Încălzești o tigaie grill și coci pieptul de pui 6–8 minute pe fiecare parte, până când e bine făcut. Lași carnea să se odihnească 5 minute, apoi o tai felii subțiri. Cureți mangoul și avocadoul, le tai felii și rupi nucile bucăți mari.
Combini într-un bol mare spanacul cu rucola, adaugi feliile de mango, avocado și piept de pui. Presari nucile și brânza feta fărâmată. Stropești cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Amesteci ușor salata chiar înainte de servire.