Salată thai cu noodles și porc
Uite preparatul perfect pentru tine.
Ingrediente
250 g carne tocată de porc
100 g tăieței de orez
1 morcov
2 linguri alune
1 ceapă roșie
ulei
piper
sare
coriandru
Pentru marinată:
2 lingurițe ghimbir ras
2 lingurițe usturoi zdrobit
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei de susan
1 praf de piper
Pentru dressing:
1 lingură ulei de susan
1 linguriță sos de soia
1 ardei iute, tăiat mărunt
1 lingură oțet de orez
1/2 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pentru început, amesteci toate ingredientele pentru marinată, stropești carnea de porc cu marinata și lași deoparte 30 de minute. După expirarea timpului, încingi o tigaie, torni o lingură de ulei și călești puțin carnea marinată, apoi dai deoparte.
Speli morcovul, îl cureți și îl razi fâșii subțiri.
Prepari tăiețeii de orez conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi îi clătești sub jet de apă rece, ca să nu se lipească între ei și îi răstorni într-un bol. Pui peste ei morcovul și carnea de porc și amesteci.
Combini toate ingredientele pentru dressing, omogenizezi și îl torni în bol, apoi amesteci din nou. Guști și, dacă trebuie, poți presăra și puțină sare.
Servești salata presărată cu coriandru, ceapă roșie și alune.