Souvlaki de porc și lămâie
Nu ai chef de gătit, aşa că nişte souvlaki de porc și lămâie sunt o alegere simplă şi savuroasă.
Ingrediente
400 g carne de porc împănată
1 lingură ulei de măsline
½ linguriță boia iute
½ lingură oregano uscat
1 lămâie bio
100 ml iaurt slab
1 cățel de usturoi
Mod de preparare
Tai carnea bucăți de circa 2 cm, o amesteci într-un castron cu uleiul, oregano, coaja și sucul de lămâie, boiaua și un praf bun de sare. Amesteci totul bine și lași la marinat 10 minute.
Cureți și dai prin răzătoare castravetele și îl storci bine de apă, adaugi iaurtul și usturoiul, le condimentezi cu sare și dai bolul deoparte.
Montezi carnea de porc marinată pe țepușe. Le pui pe grătar 3-4 minute pe fiecare parte sau până când sunt bine făcute. Servești cu sosul de iaurt, salată și pită.