Supă coreeană de vită
Te invităm să încerci un preparat savuros.
Ingrediente
1 kg coaste de vită
200 g mușchi de vițel
2 litri apă
1 ceapă mare
căței de usturoi
4 felii ghimbir proaspăt
2 linguri sos de soia
1 linguriță sare de mare
1/2 linguriță piper negru
5 bucăți ceapă verde
Mod de preparare
Lași coastele în apă rece 20 de minute, atât cât să le acopere, pentru a scoate lichidul roșu din carne și pentru a îndepărta eventualele fragmente de os, apoi le clătești bine. Într-o oală mare cu apă clocotită, fierbi coastele la foc mediu împreună cu mușchiul de vițel tăiat fâșii subțiri, îndepărtând periodic spuma care se formează, circa o oră. Adaugi ceapa tăiată în patru, usturoiul și ghimbirul. Lași să fiarbă încă o oră.
Iei cu grijă coastele, scoți carnea de pe os și îndepărtezi grăsimea, o tai și dai deoparte împreună cu carnea de vițel. Strecori restul ingredientelor într-o altă oală curată în care pui carnea, sosul de soia, sarea și piperul în supa strecurată. Continui să fierbi 30 de minute, iar cu 2 minute înainte să fie gata, adaugi ceapa verde în bucăți mici.
Când supa este gata, o torni în boluri și presari bucăți de ceapă verde deasupra.