Supă coreeană de vită

supa coreana de vita jpg

Te invităm să încerci un preparat savuros.

Ingrediente

1 kg coaste de vită

200 g mușchi de vițel

2 litri apă

1 ceapă mare

căței de usturoi

4 felii ghimbir proaspăt

2 linguri sos de soia

1 linguriță sare de mare

1/2 linguriță piper negru

5 bucăți ceapă verde

Mod de preparare

Lași coastele în apă rece 20 de minute, atât cât să le acopere, pentru a scoate lichidul roșu din carne și pentru a îndepărta eventualele fragmente de os, apoi le clătești bine. Într-o oală mare cu apă clocotită, fierbi coastele la foc mediu împreună cu mușchiul de vițel tăiat fâșii subțiri, îndepărtând periodic spuma care se formează, circa o oră. Adaugi ceapa tăiată în patru, usturoiul și ghimbirul. Lași să fiarbă încă o oră.

Iei cu grijă coastele, scoți carnea de pe os și îndepărtezi grăsimea, o tai și dai deoparte împreună cu carnea de vițel. Strecori restul ingredientelor într-o altă oală curată în care pui carnea, sosul de soia, sarea și piperul în supa strecurată. Continui să fierbi 30 de minute, iar cu 2 minute înainte să fie gata, adaugi ceapa verde în bucăți mici.

Când supa este gata, o torni în boluri și presari bucăți de ceapă verde deasupra.