Supă-cremă de cartofi cu bacon și tarhon
Supă-cremă de cartofi cu bacon și tarhon este o combinație delicioasă, cremoasă și aromată, perfectă pentru zilele reci.\

Ingrediente
1 kg cartofi
2 cepe medii
2 fire tarhon proaspăt sau 1 linguriță tarhon uscat
2 linguri smântână
2 linguri ulei
1 praz
2 morcovi
½ țelină
200 g bacon, tăiat mărunt
brânză Gouda, pentru ornat
sare, piper
Mod de preparare
Într-o oală nonaderentă, călești bucățile de bacon. După ce s-au rumenit, dai deoparte și lași să se scurgă de ulei.
Tai legumele în bucăți mici, partea albă de la praz o tai rondele și le pui pe toate în oala în care ai prăjit baconul, la foc mic, cu puțin ulei dacă e nevoie, până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
Cartofii îi tai cuburi și îi adaugi peste legumele călite, pui 4 căni de apă și potrivești de sare și piper. Fierbi la foc mediu aproximativ 30 de minute.
Strecori legumele și le bagi în blender. Pasezi până obții un piure, adaugi supa treptat până ai consistența dorită. Pui supa în oală și lași la foc mic, adaugi smântâna, amestecând pentru a se omogeniza, tarhonul tocat și o parte din cubulețele de bacon. Mai lași să fiarbă 2-3 minute, pui în bol și servești asezonat cu bucățele prăjite de bacon, brânză Gouda rasă și busuioc proaspăt dacă dorești un plus de aromă.