Supă cu coaste de porc

Supa cu coaste de porc este o supă hrănitoare și gutoasă. Trebuie Servită fierbinte și presărată cu pătrunjel proaspăt.

supa cu coaste de porc jpg

Ingrediente

600 g coaste de porc

1 varză mică

2 morcovi

2 cartofi

1 ardei gras

2 linguri ulei

200 g smântână grasă

2 frunze de dafin

sare

piper

2 gălbenșuri

2 linguri oțet

1 ceapă

1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Pui coastele de porc într-o oală cu 2,5 litri de apă rece, adaugi puțină sare și lași să fiarbă la foc mic. Spumezi atunci când este nevoie.

Cureți morcovii, cartofii, ceapa și ardeiul. Tai cubulețe morcovii, cartofii și ardeiul, iar varza o toci fideluță.

După ce coastele au fiert aproximativ 40 de minute, pui morcovii, ardeiul, cartofii și frunzele de dafin, mai lași 15 minute, apoi adaugi varza. Fierbi până se înmoaie toate legumele.

Amesteci smântâna cu gălbenușurile și cu oțetul, torni câteva polonice de supă fierbinte peste acestea, omogenizezi bine, apoi torni totul în oală.

Potrivești de sare și piper, stingi focul și pui pătrunjel verde tocat deasupra.