Supă de cartofi în pâine
Recomandăm cu drag această supă de cartofi în pâine pentru aceste zile de iarnă mai friguroase. Este foarte simplu de preparat şi toţi ai casei o vor îndrăgi. Din păcate, nu este fără gluten, dar evident, poţi înclocui făina normală cu una fără gluten. Cât despre gust, nu putem spune decât că este vorba despre un adevărat răsfăţ.
Supă de cartofi în pâine - Ingrediente (6 porţii)
6 felii de şuncă, crocantă şi tăiată 6 pâinici rotunde 1 cană unt ½ cană făină 8 căni lapte piper sare 1/2 linguriţă pudră usturoi 4 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi 1/2 cană ceapă verde, tocată 1 cană brânză cheddar, răzuită 1/2 cană smântână
Supă de cartofi în pâine - Mod de preparare
Într-o oală mare, pui puţin unt şi şunca pe care o prăjeşti şi o rumeneşti până devine crocantă. O dai deoparte. În aceeaşi oală, topeşti restul de unt şi adaugi făina. Amesteci încontinuu, adaugi laptele, cartofii şi jumătate din cantitatea de ceapă verde.
Încingi până începe să bolborosească, apoi dai focul mai încet şi acoperi. Laşi pe foc 20 de minute. Adaugi brânza şi asezonezi. Acoperi şi laşi pe foc încă 20 de minute. Adaugi şunca şi smântâna, acoperi şi mai laşi 5 minute pe foc. Serveşti fierbinte în pâinici rotunde.
sursa: budgetsavvydiva.com