Supă de pește cu găluști
Este ideal să consumăm peşte de două-trei ori pe săptămână. Tu cât de des mănânci?
Ingrediente pentru supă de pește cu găluști
2 medalioane crap
1 țelină
1 păstârnac
2 morcovi
apă
sare
piper
Pentru găluști:
2 ouă
6 linguri griș
1 lingură ulei
sare
leuștean, pentru decor și aromă
Mod de preparare supă de pește cu găluști
Speli, cureți și toci legumele, și le pui la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt aproape fierte, adaugi medalioanele de pește spălate și scurse în prealabil. Le fierbi 10 minute, după care le scoți și le dezosezi.
Separat, pregătești găluștile. Bați ouăle spumă și adaugi grișul în ploaie, apoi uleiul și sarea. Când compoziția e omogenă, o dai la frigider 10 minute. Bagi lingura în supa fierbinte, iei câte puțin din amestec și formezi găluștile. Acoperi oala cu un capac, lași să fiarbă 7 minute și apoi torni puțină apă rece pentru a ieși pufoase.
Introduci bucățile de pește înapoi în supă și mai fierbi încă 10 minute, ca să se combine aromele. Stingi focul, potrivești de sare și piper, după care adaugi frunze tocate de leuștean.