Supă de pește cu găluști

supa de peste cu galusti jpg

Tu cât de des mănânci pește? Este ideal să consumăm peşte de două-trei ori pe săptămână.

Ingrediente

3-4 bucăți crap

1 țelină

1 păstârnac

2 morcovi

apă

sare

piper

Pentru găluști

2 ouă

6 linguri griș

1 lingură ulei

sare

pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Speli, cureți legumele și le pui la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt aproape gata, adaugi bucățile de pește spălate și scurse în prealabil și le fierbi 10 minute.

Separat, pregătești găluștile. Bați ouăle bine și adaugi grișul în ploaie, apoi uleiul și sarea. Când compoziția este omogenă, o dai la frigider 10 minute.

Bagi lingura în supa fierbinte, iei câte puțin din amestec și formezi găluștile, apoi le scufunzi ușor în supă. Introduci bucățile de pește înapoi în supă și mai fierbi încă 10 minute, cu capac. Stingi focul, potrivești de sare și piper, după care adaugi frunze tocate de pătrunjel.