Supă de pește cu găluști
Tu cât de des mănânci pește? Este ideal să consumăm peşte de două-trei ori pe săptămână.
Ingrediente
3-4 bucăți crap
1 țelină
1 păstârnac
2 morcovi
apă
sare
piper
Pentru găluști
2 ouă
6 linguri griș
1 lingură ulei
sare
pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Speli, cureți legumele și le pui la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt aproape gata, adaugi bucățile de pește spălate și scurse în prealabil și le fierbi 10 minute.
Separat, pregătești găluștile. Bați ouăle bine și adaugi grișul în ploaie, apoi uleiul și sarea. Când compoziția este omogenă, o dai la frigider 10 minute.
Bagi lingura în supa fierbinte, iei câte puțin din amestec și formezi găluștile, apoi le scufunzi ușor în supă. Introduci bucățile de pește înapoi în supă și mai fierbi încă 10 minute, cu capac. Stingi focul, potrivești de sare și piper, după care adaugi frunze tocate de pătrunjel.