Supă de pui cu găluști

O supă de pui cu găluști e exact ce ai nevoie într-o zi răcoroasă.

supa cu galusti jpg

Ingrediente

1 piept de pui

2 morcovi

1 ceapă mare

100 g țelină

1,5 l apă

100 g mazăre boabe

sare

piper

Pentru găluști

2 ouă

6 linguri griș

1 praf de sare

Mod de preparare

Pui carnea de pui într-o oală cu apă rece și lași să fiarbă la foc mic. Din când în când, iei spuma. Tai morcovii rondele, ceapa în sferturi și țelina cubulețe. Adaugi legumele în supă, pui sare și piper și lași să fiarbă 30 de minute, până ce carnea este fragedă.

Scoți carnea și ceapa din supă, apoi adaugi mazărea și mai lași să fiarbă 5 minute.

Bați ouăle cu un praf de sare, apoi încorporezi grișul treptat, până obții o compoziție omogenă. Adaugi cu lingurița găluștile în supa fierbinte, torni puțină apă rece deasupra lor și fierbi 10 minute cu capac, până devin pufoase. Rupi carnea bucăți și o pui înapoi în supă. Servești fierbinte.