Supă de pui cu paste
O supă de pui cu paste este o rețetă simplă, gustoasă și perfectă pentru zilele răcoroase!

Ingrediente
1 piept de pui
2 morcovi
2 linguri ulei
1 țelină mică
1 ceapă
200 g paste melcișori
1 frunză de dafin
1 linguriță sare
piper
2 litri apă
2 căței de usturoi
pătrunjel proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Fierbi bucățile de pui într-o oală mare cu apă rece. Adaugi sarea și frunza de dafin. Lași să fiarbă la foc mic, îndepărtând spuma formată. După 20-25 de minute, scoți carnea și o tai bucăți.
Tai ceapa, morcovii și țelina cubulețe sau rondele. Călești ceapa în ulei încins până devine translucidă, apoi adaugi morcovii și țelina. Călești încă 5 minute.
Adaugi legumele călite în oala cu supa de pui. Lași să fiarbă încă 15 minute până când morcovii devin moi.
Pui pastele în supă și fierbi conform indicațiilor de pe ambalaj. Adaugi usturoiul zdrobit, piperul și, dacă este necesar, mai ajustezi de sare. Oprești focul și lași supa să se odihnească 5 minute. Torni supa fierbinte în boluri și presari pătrunjel proaspăt tocat deasupra.