Supă de pui cu smântână și lămâie
Românii sunt recunoscuți pentru preparatele delicioase când vine vorba de supe și ciorbe. Iată o reteță deosebită.
Ingrediente
200 g piept de pui
800 ml supă de pui sau de legume
50 g orez basmati
2 ouă
3 linguri smântână
zeama de la 2-3 lămâi
2-3 felii de lămâie, pentru decor
sare și piper
1 legătură pătrunjel
Mod depreparare
Fierbi pieptul de pui în apă cu sare, apoi îl tai bucățele. Separat, încălzești supa de pui sau de legume până începe să fiarbă, apoi adaugi orezul și-l fierbi la foc mic 10-15 minute.
Bați ouăle și adaugi treptat zeama de lămâie și smântâna, amestecând ușor.
Treptat, adaugi un polonic din supa fierbinte în compoziția de ouă, amestecând continuu pentru a preveni coagularea ouălor. Repeți procedeul de 2 ori până vei aduce treptat temperatura ouălor cu cea a supei, apoi torni totul în oala cu supă. Amesteci bine pentru a combina ingredientele. Adaugi sare și piper, după gust. Presari ătrunjel tocat și servești supa decorată cu felii de lămâie.