Supă de pui cu smântână și lămâie

supa de pui cu smantana si lamaie jpg

Românii sunt recunoscuți pentru preparatele delicioase când vine vorba de supe și ciorbe. Iată o reteță deosebită.

Ingrediente

200 g piept de pui

800 ml supă de pui sau de legume

50 g orez basmati

2 ouă

3 linguri smântână

zeama de la 2-3 lămâi

2-3 felii de lămâie, pentru decor

sare și piper

1 legătură pătrunjel

Mod depreparare

Fierbi pieptul de pui în apă cu sare, apoi îl tai bucățele. Separat, încălzești supa de pui sau de legume până începe să fiarbă, apoi adaugi orezul și-l fierbi la foc mic 10-15 minute.

Bați ouăle și adaugi treptat zeama de lămâie și smântâna, amestecând ușor.

Treptat, adaugi un polonic din supa fierbinte în compoziția de ouă, amestecând continuu pentru a preveni coagularea ouălor. Repeți procedeul de 2 ori până vei aduce treptat temperatura ouălor cu cea a supei, apoi torni totul în oala cu supă. Amesteci bine pentru a combina ingredientele. Adaugi sare și piper, după gust. Presari ătrunjel tocat și servești supa decorată cu felii de lămâie.