Supă de pui cu tăieței

supa de pui cu taitei jpg

Vrei o supă delicioasă ? Atunci îţi propunem această reţetă de pui cu tăieței.

Ingrediente

Pentru supă

1 pui întreg, tăiat bucăți

2 morcovi mari

2 tulpini de țelină, tăiate felii

1 ceapă mare, tăiată în sferturi

2 foi de dafin

1 linguriță boabe de piper negru

2 litri apă

sare

Pentru tăieței

200 g făină

2 ouă

1 praf de sare

Pentru decor

3-4 fire ceapă verde, tăiate fin

Mod de preparare

Într-o oală mare, adaugi bucățile de pui, morcovii, țelina, ceapa, foile de dafin și boabele de piper. Torni apa și pui pe foc. Când ajunge în punctul de fierbere, reduci focul și lași să fiarbă o oră, îndepărtând spuma care se formează.

După ce puiul și legumele sunt gătite, scoți carnea din supă și le lași să se răcească suficient pentru a putea fi manevrate. Strecori supa, păstrând doar lichidul clar. Adaugi sare după gust.

Între timp, prepari tăiețeii: pe un blat de lucru, formezi o grămăjoară de făină și faci o gaură în mijloc, unde spargi ouăle, adaugi un praf de sare și amesteci cu o furculiță, încorporând, treptat, făina. Frămânți aluatul până devine neted și elastic. Îl întinzi într-o foaie subțire și îl tai fâșii de aproximativ 5 mm lățime. Fierbi tăiețeii în apă sărată 2-3 minute sau până sunt al dente. Îi scurgi și îi clătești cu apă rece.

Desfaci bucățile de pui în fâșii mai mici, eliminând pielea și oasele. Adaugi carnea și tăiețeii în supa strecurată și lași să fiarbă 5 minute împreună, la foc mediu. Servești supa fierbinte și decorezi cu ceapă verde tocată fin.