Supă germană cu găluști
Supa germană cu găluști este un preparat tradițional reconfortant, popular în bucătăria germană.
Ingrediente
Pentru supă
1 litru supă de pui sau apă
2 tulpini de țelină
2 morcovi medii
30 g unt
500 g cartofi
sare
200 ml smântână pentru gătit
1 ceapă mare
piper
pătrunjel proaspăt
Pentru găluști
200 g făină
100 ml lapte
1 ou
1 linguriță sare
1 linguriță praf de copt
Mod de preparare
Cureți și toci cartofii cuburi mici, tai tulpinile de țelină felii subțiri, morcovii rondele și ceapa mărunt.
Într-un bol, amesteci făina, sarea și praful de copt. Adaugi oul și laptele, amestecând până când obții un aluat moale, dar ferm. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugi puțină făină.
Călești ceapa în unt, într-o oală, până devine translucidă, circa 5 minute. Pui cartofii, țelina și morcovii. Călești legumele 5-7 minute. Torni supa de pui sau apa peste legume și aduci la punctul de fierbere. Reduci focul și lași să fiarbă la foc mic până când legumele sunt moi, 15-20 de minute.
Între timp, pregătești găluștile: cu mâinile ușor umede, formezi mici bile de aluat și le adaugi în supa care fierbe. Lași găluștile să fiarbă 10-12 minute, până se ridică la suprafață.
Adaugi smântâna pentru gătit și amesteci bine, apoi condimentezi cu sare și piper după gust. Servești supa caldă, garnisită cu pătrunjel proaspăt.