Supă parmentier cu felii de curcan copt

supa parmentier jpg

O rețetă foarte aromată cu o textură fină și un plus de gust.

Ingrediente

200 g piept de curcan

200 g smântână de gătit

300 g cartofi, tăiați cubulețe

1 ceapă mare, tocată fin

2 căței de usturoi, mărunțiți

2 fire de praz, tocat

1,5 l supă de legume sau apă

1 lingură unt

sare și piper

fire de ceapă verde, tocate

Mod de preparare

Speli pieptul de curcan, îl dai cu puțin ulei și sare și îl așezi într-o tavă cu hârtie de copt în care torni un pahar cu apă. Îl dai la cuptorul încins 40 de minute sau până când este rumenit uniform. Îl lași la cald în cuptor după ce ai închis focul.

Cureți și speli legumele și le tai bucăți mari. Într-o oală, pui untul și îl lași să se topească, apoi călești ceapa și usturoul până devin aurii. Adaugi prazul și cartofii, le călești 3-4 minute, amestecând din când în când. Torni supa de legume sau apa în oală și lași să fiarbă până când cartofii sunt moi.

După ce cartofii s-au înmuiat, mixezi legumele cu un blender pentru a obține o supă fină. Stingi focul, adaugi smântâna lichidă, sare și piper după gust și amesteci până ce smântâna s-a omogenizat. Torni supa în boluri, feliezi pieptul de curcan și-l adaugi în supă, apoi presari ceapa verde. Servești alături de pâine prăjită.