Supă picantă de pui cu ciuperci

Această supă combină gustul delicat al puiului și ciupercilor cu condimente picante, oferind o experiență culinară bogată și satisfăcătoare.

supa de pui cu ciuperci jpg

Ingrediente

300 g piept de pui

1 litru supă de pui sau apă

2 morcovi

1 țelină mică

1 cartof mediu

200 g ciuperci champignon

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

1 ardei gras

1 lingură ardei iute sau chili

sare

piper

1 linguriță busuioc uscat

mărar proaspăt

200 ml smântână

2 linguri ulei

Mod de preparare

Tai pieptul de pui cuburi mici, cureți și tai morcovii, țelina și cartoful.

Călești ceapa și usturoiul aproximativ 5 minute, adaugi cuburile de pui și le gătești până se rumenesc ușor.

Pui morcovii, țelina, cartofii, ciupercile tăiate și ardeiul gras în oală. Amesteci bine pentru a acoperi legumele și carnea cu aromele eliberate. Torni supa de pui sau apă și le fierbi la foc mic 20-25 de minute sau până când legumele sunt fragede și puiul este gătit complet.

Adaugi ardeiul iute sau chili, sarea, piperul și busuiocul și mai lași pe foc încă 5 minute. Adaugi smântâna, torni în boluri și presari deasupra mărar proaspăt tocat.