Tacos cu carne de vită

Iată o rețetă delicioasă pentru tacos cu carne de vită, simplu de preparat și plină de arome!

tacos jpg

Ingrediente

500 g carne de vită

8 tortilla de porumb

1 ceapă mică, tocată fin

2 linguri ulei de măsline

150 g salsa roșie

1 legătură coriandru proaspăt, tocat

sucul de la 1 lămâie

linguriță boia de ardei afumat

3 căței de usturoi, tocați

1 linguriță chimion măcinat

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Prepari marinata: amesteci uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, chimionul, boiaua, sarea și piperul. Adaugi carnea în bol, asigurându-te că este acoperită uniform de marinată. Lași la marinat 15-20 de minute, la temperatura camerei.

Încălzești o tigaie grill la foc mediu-înalt și prăjești carnea 3-4 minute pe fiecare parte, până când ajunge la nivelul dorit de gătire. O scoți din tigaie, o lași să se odihnească 5 minute, apoi o tai fâșii subțiri.

Încălzești foile de tortilla pe grătar sau în tigaie, câte 30 de secunde pe fiecare parte. Umpli fiecare tortilla cu fâșii de carne, adaugi ceapă tocată, coriandru proaspăt și salsa. Servești imediat, alături de pătrunjel verde.