Tacos cu carne de vită
Iată o rețetă delicioasă pentru tacos cu carne de vită, simplu de preparat și plină de arome!
Ingrediente
500 g carne de vită
8 tortilla de porumb
1 ceapă mică, tocată fin
2 linguri ulei de măsline
150 g salsa roșie
1 legătură coriandru proaspăt, tocat
sucul de la 1 lămâie
linguriță boia de ardei afumat
3 căței de usturoi, tocați
1 linguriță chimion măcinat
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Prepari marinata: amesteci uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, chimionul, boiaua, sarea și piperul. Adaugi carnea în bol, asigurându-te că este acoperită uniform de marinată. Lași la marinat 15-20 de minute, la temperatura camerei.
Încălzești o tigaie grill la foc mediu-înalt și prăjești carnea 3-4 minute pe fiecare parte, până când ajunge la nivelul dorit de gătire. O scoți din tigaie, o lași să se odihnească 5 minute, apoi o tai fâșii subțiri.
Încălzești foile de tortilla pe grătar sau în tigaie, câte 30 de secunde pe fiecare parte. Umpli fiecare tortilla cu fâșii de carne, adaugi ceapă tocată, coriandru proaspăt și salsa. Servești imediat, alături de pătrunjel verde.