Tăieței de orez cu piept de pui

Un fel de mâncare sănătos și plin de gust, ideal pentru un prânz consistent sau o cină rapidă.

taitei din orez cu piept de pui jpg

Ingrediente

120 g tăieței de orez vermicelli

200 g piept de pui

2 căței de usturoi

2 ouă

100 g kale, rupte bucăți

2 linguri sos de soia

sare

piper

1 lingură ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Hidratezi tăiețeii conform indicațiilor de pe ambalaj. Îi scurgi bine și îi clătești cu apă rece, ca să nu se lipească. Cureți usturoiul, îl tai felii subțiri și condimentezi puiul cu puțină sare și piper.

Încingi uleiul într-o tigaie mare sau în wok, pui usturoiul și-l călești 30 de până devine auriu, adaugi carnea și o prăjești 4-5 minute, până se rumenește. Spargi ouăle direct în tigaie și amesteci rapid. Pui varza kale și sotezi 1-2 minute, până se înmoaie ușor.

Adaugi tăiețeii scurși și sosul de soia, Amesteci bine 1-2 minute, la foc mare, până când tăiețeii absorb sosul.