Tartă cu cârnați
Încearcă şi tu acest aperitiv delicios de care se prepară uşor.
Ingrediente
Pentru aluat:
220 g făină
1 praf de sare
120 g unt
1 gălbenuș
1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură:
2 ouă fierte tari
300 g cârnați afumați, după preferință
3 ouă crude
200 ml smântână de gătit (20% grăsime)
100 g cașcaval
sare
piper
verdeață, pentru decor
Mod de preparare tartă cu cârnați
Tai untul cubulețe și îl mixezi cu făina și sarea până capătă o consistență nisipoasă. Adaugi gălbenușul, frămânți și torni apa rece, cât să obții un aluat omogen, pe care îl înfășori în folie alimentară și îl dai la frigider 30 de minute.
Scoți aluatul din frigider, întinzi o foaie de 5 mm grosime, pe care o aranjezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereți. Bați ouăle cu sare și piper, după gust, adaugi cașcavalul ras și smântâna și omogenizezi. Torni amestecul peste aluat. Tai felii cârnații și îi așezi în tartă, din loc în loc. Procedezi la fel cu ouăle fierte. Dai tava la cuptorul preîncălzit și coci 15 minute la 180 °C, apoi încă 35-40 de minute la 150 °C.
Lași tarta 10 minute la răcorit, înainte s-o servești. O decorezi cu verdeața preferată.